Wat te doen in Den Bosch

Den Bosch is een unieke stad vol karakter, cultuur en historie. Je vraagt je misschien af wat te doen in Den Bosch? Of je nu op zoek bent naar de meest bekende bezienswaardigheden of echt het bourgondische Brabant in Den Bosch wilt beleven, hier zijn een paar suggesties om jouw verblijf in Hoteldebootel tot een onvergetelijke ervaring te maken!

Tramkade Den Bosch

Om ‘dicht bij huis’ te beginnen; wanneer je de steiger van Hoteldebootel afloopt, bevind je je in het gebied ‘De Tramkade’. Een oud-industriële omgeving die afgelopen jaren is omgetoverd naar een bruisende, sfeervolle, culturele en creatieve hotspot. Met de gunstige ligging aan het water, waar je op zonnige dagen heerlijk bootje kunt varen. In en rond de oude fabrieksruimtes op de Tramkade vind je ateliers, werkplaatsen, restaurants, cafeetjes en terrassen. Bij brouwerij-café Bossche Brouwers aan de Vaart kun je terecht voor ‘bier en beweging’: ontelbare (speciaal)biertjes, pubquizzen en optredens van diverse bandjes en Dj's. Om de hoek liggen De Verkadefabriek (horeca, theater en bioscoop), Willem Twee (poppodium en kunstruimte) en Barkade (horeca en arcadehal) waar je kunt genieten van kunst, film, cultuur en lekker eten. In de Makersstraat vind je diverse creatieve ondernemers met hun werkplaats en een arcade hal. Het World Skate Centrum is een toonaangevende skatebaan in Nederland, waar je zelf kunt boarden of skaten en waar ook het olympisch team traint.

Bezienswaardigheden in Den Bosch

De bekendste bezienswaardigheid van Den Bosch is toch wel de Sint-Janskathedraal. Deze kathedraal aan de gezellige Parade met zijn terrassen en evenementen, is het mooiste en meest indrukwekkende gebouw in het centrum van de stad. Naast de prachtige architectuur en het interieur, biedt de toren van de kathedraal een schitterend uitzicht op de stad.

Kunst in ’s-Hertogenbosch

Verwijzingen naar de in Den Bosch geboren kunstschilder Jheronimus Bosch, ook bekend als Jeroen Bosch, vind je terug door de hele stad. Bezoek bijvoorbeeld eens het Jheronimus Bosch Art Center om zijn fabelachtige wezens goed te bekijken. Daarnaast is een bezoek brengen aan het Noordbrabants Museum een goed idee. Met een verscheidenheid aan kunst, archeologische vondsten, geschiedenis en cultuur, biedt dit museum een leerzame ervaring voor jong en oud. Liefhebbers van modern design kunnen hun hart ophalen in het naastgelegen Design Museum Den Bosch.

Natuur en stad afwisselen

De stad Den Bosch is omgeven door prachtige natuur, waar je vanuit het centrum heerlijke wandelingen kunt maken. Wat zeker een aanrader is, een citytour doen met een stadsgids, waarmee je de meest interessante delen van de stad kunt verkennen. Dit kun je te voet doen, maar ook op de fiets of zelfs per boot!

Activiteiten Den Bosch

Naast de vele culturele bezienswaardigheden die 's-Hertogenbosch te bieden heeft, biedt de stad ook veel uitstapjes en activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een boottocht maken door de Binnendieze of kanoën op het plasmeer. Een prachtige film of voorstelling kijken in De Verkadefabriek, die ook dichtbij Hoteldebootel te vinden is. Winkelen in de binnenstad met de vele kleine boetiekjes. Heerlijk eten in een van de talloze restaurants waar je kunt genieten van de lokale en internationale keuken.

Den Bosch festivals

Een andere geweldige manier om de stad te verkennen is door het bezoeken van de vele markten en festivals. Er zijn markten gespecialiseerd in antiek, kunst, mode, eten en meer. Het is genieten van de vele festivals die het hele jaar door in 's-Hertogenbosch worden gehouden. Slechts een kleine greep uit de vele evementen in Den Bosch: Theaterfestival Boulevard, Bosch Parade in de geest van Jheronimus Bosch, Jazz in Duketown, Hoge Bomen Festival en De Bossche Zomer met al zijn kleine gezellige evenementen.

Den Bosch bezienswaardigheden

Kortom, 's-Hertogenbosch heeft voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar culturele bezienswaardigheden, uitstapjes en activiteiten, markten, muziek en festivals of winkels en restaurants, deze stad heeft het allemaal. Neem dus genoeg tijd om deze schitterende stad te verkennen. Al begrijpen we het als je toch liever in je Hoteldebootel blijft!

Vorige