Stadswandelingen Den Bosch

Den Bosch is een stad die geschiedenis ademt, met prachtige gebouwen, smalle steegjes en een dierrijk natuurgebied rondom het bruisende centrum. De stad is een geweldige plek om te wandelen. Door het vele groen, maar ook in de kleine straatjes en steegjes is het heerlijk om te verdwalen en de stad op je eigen manier en tempo te leren kennen. Laat je meenemen in het verhaal van een leuke stadsgids uit Den Bosch. Of kies één van de vele mooie wandelroutes die er beschikbaar zijn. In en rondom Den Bosch is er voor iedereen een passende wandelroute. Houd je camera maar in de aanslag, in Den Bosch maak je indrukwekkende fotoreportages!

Spoorzone Den Bosch

Om te beginnen, recht voor de deur van Hoteldebootel vind je de Spoorzone, het jonge dynamische zusje van de historische binnenstad. Een van origine industriële omgeving die de laatste jaren is ontwikkeld tot een creatieve bruisende locatie waar van alles te zien en beleven valt. Onderdeel van de Spoorzone is De Tramkade [link naar pagina Tramkade], wat deel uit maakt van het toekomstige Zuid-Willemspark, een park met een lengte van 12 kilometer dat volop ruimte gaat bieden aan cultuur en recreatie.

Den Bosch per bootje

Ben je niet zo’n wandelaar? Pak dan lekker de fiets of kies voor nog meer ontspanning: huur vanaf de Tramkade lekker makkelijk een bootje, met of zonder schipper. Daarmee kun je de ene kant op de rust van de Ertveldplas opzoeken, of de andere kant het gezellige centrum van de stad.

Stadswandeling Den Bosch

Neem de tijd en wandel door de historie van Den Bosch met zijn verleidelijke bourgondische manier van leven. Wanneer je door de stad wandelt, zie je veel interessante details. Je kunt bijvoorbeeld de Sint-Janskathedraal bewonderen, dat het centrum van de stad domineert en de vele andere historische gebouwen.

Wandeling met gids Den Bosch

Een van de meest populaire routes is de route langs de oude stadsmuur. Deze wandeling in Den Bosch geeft je een geweldig zicht op de stad en je kunt meer van de geschiedenis van de stad leren. Als je meer wilt weten over ’s-Hertogenbosch, is het een goed idee om een lokale gids in te huren. Zij vertellen met liefde meer over de geschiedenis van de stad en de vele bezienswaardigheden [link bezienswaardigheden] die je kunt bezoeken. Gedurende je wandeling door ‘s-Hertogenbosch kom je veel leuke winkels, restaurants [link restaurants] en cafés komen. Maar ook de Bossche Markt in het midden van de stad, waar je op woensdag, vrijdag en zaterdag allerlei verswaren en lekkernijen kunt kopen.

Parken en plassen in Den Bosch

Daarnaast zijn er mooie parken, plassen en tuinen, waar je kunt genieten van de prachtige omgeving. Het Zuiderpark, het Burgemeester van Zwietenpark en De Ijzeren Vrouw, alle drie prachtig groene parken met vijvers waar het heerlijk vertoeven is. Speciale aanraders, zeker voor gezinnen, zijn de Paleistuin, Strandbad Engelermeer, de Zuiderplas en Natuurspeeltuin Oosterplas. Op de laatste drie locaties kun je op zonnige dagen ook heerlijk op en in het water zijn. Regel ter plekke een bootje, surfplank of SUP-board en dobberen maar!

Natuurwandeling Den Bosch

Maar vergeet ook zeker niet de natuur rondom de stad! Vanaf de Sint-Janskathedraal sta je in een mum van tijd in natuurgebied Het Bossche Broek. Wandel langs de gezellige terrasjes aan de Parade, door de Casinotuin, steek de Zuidwal over en je staat plots in dit prachtige natuurgebied. Vind je het niet erg om het een klein beetje verder buiten het centrum te zoeken? Maak dan eens een stevige wandeling over het Dommelpad, langs de Zuidwaterlinie, door de Gement of wandel door de Moerputten met zijn kenmerkende brug.

Avondwandeling Den Bosch

Het is ook heerlijk om 's avonds door Den Bosch te wandelen in het mooi uitgelichte stadscentrum. Je kunt de vele prachtige gebouwen bewonderen en de gezellige sfeer in de stad proeven. Den Bosch is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de vele bezienswaardigheden, met altijd een unieke ervaring te beleven. En na je wandeling geniet je weer van de comfortabele luxe in je heerlijke Hoteldebootel!

Vorige
Volgende