Tramkade Den Bosch

Net buiten het centrum, daar waar de Royal Welsh-spoorbrug en de rivier de Dieze elkaar kruisen, vind je Tramkade Den Bosch. Het eigenwijze en speelse zusje van de binnenstad.

verblijf-bij-hoteldebootel-den-bosch-tramkade

Bruisende en creatieve hotspot: Tramkade Den Bosch

De Cultuurstad van het Zuiden, zoals 's-Hertogenbosch zich noemt, staat bekend om zijn Bourgondische gastvrijheid, iconische Sint-Janskathedraal en het eeuwenoude stadshart vol historische steegjes. Maar Den Bosch biedt méér! Net buiten het centrum, daar waar de Royal Welsh-spoorbrug en de rivier de Dieze elkaar kruisen, vind je Tramkade Den Bosch. Het eigenwijze en speelse zusje van de binnenstad.

eten-3

Eten en Drinken

Van sjieke sushi tot een frietje: op de Tramkade Den Bosch kun je kiezen uit diverse plekken om lekker te eten en drinken.
dansen-3

Dansen en Live muziek

Voetjes van de vloer of live meeblèren met een bandje? Het kan bij de Bossche Brouwers, Barkade en het Werkwarenhuis.
lust-voor-het-oog-3

Lust voor het oog

De kleurrijke silo’s, havenkraan en oude machines vormen een oogstrelend decor en een walhalla voor (hobby)fotografen.

Maar niet (meer) Heus

In 2014 ontstond het initiatief tot gebiedsontwikkeling van dit bijzondere en industrieel stukje binnenstad. Het meest kenmerkende gebouw op het terrein, mengvoederfabriek Koudijs/De Heus met zijn machines en enorme silo's, heeft inmiddels plaatsgemaakt voor creatieve bedrijven, vergaderlocaties, horeca en culturele activiteiten: de Tramkade Den Bosch.

Een energieke plek waar mensen werken, leren, sporten, skaten, recreëren, borrelen, eten, dansen, sjansen én overnachten. De oorspronkelijke silo’s zijn bewaard gebleven dankzij een nieuw, kleurrijk jasje een lust voor het oog.

de bossche kraan

De Bossche Kraan

Genoeg röring dus, maar gelukkig vind je er ook rust en ontspanning. Naast Hoteldebootel kun je overnachten bij The Coon, Wikkelboat én de Bossche Kraan, een ware eyecatcher op de Tramkade Den Bosch. ‘De Kraan’ kun je beschouwen als de grote broer van Hoteldebootel: een creatie van dezelfde makers en dankzij zijn hoogte liefdevol wakend over de omgeving.

In 2018 ontstond het idee om van een voormalige havenkraan uit 1978 een luxe tweepersoons hotelkamer te maken. Na een lange verbouwing opende de Bossche Kraan in september 2020 officieel zijn deuren. Met veel succes, wat bij makers Victor en Marjolein het vuurtje aanwakkerde om uit te breiden met een nieuw project op het water aan de Tramkade: Hoteldebootel.

bossche brouwers aan de vaart

Bier en beweging

In en rond de oude fabrieksruimtes op de Tramkade vind je ateliers, werkplaatsen, restaurants, cafeetjes en terrassen. Bij brouwerij-café Bossche Brouwers aan de Vaart kun je terecht voor ‘bier en beweging’: ontelbare (speciaal)biertjes, pubquizzen en optredens van diverse bandjes en Dj's. Om de hoek liggen De Verkadefabriek (horeca, theater en bioscoop), Willem Twee (poppodium en kunstruimte) en Barkade (horeca en arcadehal) waar je kunt genieten van kunst, film, cultuur en lekker eten.

de moerputten

Frisse neus? Genoeg keus!

Ook voor natuurliefhebbers die erop uit willen trekken biedt ‘s-Hertogenbosch talloze mogelijkheden. De Moerputten, de Gement en de Bossche Broek zijn bijvoorbeeld prachtige natuurgebieden nét buiten de stad waar je al wandelend of fietsend je groene hart en frisse neus kan ophalen.

Elektrisch bootje huren

Bij een Hoteldebootel-verblijf kun je ook een bootje huren. Ideaal om vanaf het water de Bossche binnenstad of omliggende gebieden te verkennen. De comfortabele electrische sloepjes zijn ideaal voor beginnende vaarders en bieden plaats tot 6 personen. Na je boeking bij Hoteldebootel ontvang je automatisch een mail met kortingscode die je vervolgens kan gebruiken bij de boeking.

Meer info

Hoteldebootel_0370.jpg

Ontdek de stad vanaf Tramkade Den Bosch

De Tramkade is een ideale uitvalsbasis om Den Bosch te ontdekken. Het Centraal Station ligt op slechts 10 minuten loopafstand en ook het oude centrum, de Markt en de Sint-Janskathedraal bereik je gemakkelijk te voet of met de fiets.

Tip! Maak onder leiding van een gids een stadswandeling door de historische binnenstad of maak een rondvaart over de Binnendieze; het eeuwenoude ondergrondse stelsel van alle waterlopen binnen de muren van de stad.

Tip! Ontdek met Bossche Bikers op een Bourgondische Mountainbiketour de prachtige natuur/bossen van de Vughterheide/Loonse en Drunenseduinen. Inclusief MTB les/huur, een bezoek aan de bakkerij met een Keilekker Brabants Worstenbroodje en een door Bossche Brouwers gebrouwen speciaal bier (of drankje naar keuze).

Joie de vivre aan de Tramkade Den Bosch: hét meest creatieve en gezellige district van deze mooie stad

Veelgestelde vragen

Hoteldebootel bestaat uit twee gastenverblijven. Welke moet ik kiezen?
Is het toegestaan om te roken of theelichtjes te gebruiken?
Is Hoteldebootel rolstoeltoegankelijk?
Kan Hoteldebootel mijn huis versieren voor een feest?
Kan ik mijn verblijf verlengen?